Tautas mūzikas instrumentu pasaulē

24.01.2019 – Tukuma novada internātpamatskolā Tukumā, Raudas ielā 6, iniciatīvas “LATVIJAS SKOLAS SOMA” ietvaros notika pasākums “Tautas mūzikas instrumentu pasaulē”.

Pasākuma mērķis bija iepazīstināt bērnus ar latviešu tautas folkloru, izspēlējot dažādus tautas mūzikas instrumentus un iepazīties ar tradicionālās mūzikas instrumentiem tos gan redzot, gan dzirdot, gan spēlējot, gan uzzinot pamatinformāciju par katru no tiem.

Interesanto un aizraujošo mūzikas nodarbību vadīja Ilga Reizniece un Iveta Mielava. Ilga Reizniece, grupas Iļģi dibinātāja, skolotāja un ilggadēja folkloras studiju pasniedzēja, izspēlējot dažādus mūzikas instrumentus, gan iepazinās ar auditoriju, gan caur melodiju un skaņām vizualizēja dažādas dabas norišu un sadzīves ainas, improvizējot konkrētus apstākļus. Kopīgi tika izspēlēta spēle, kurā minēti 23 dažādi tautas mūzikas instrumenti – tie visi atradās turpat bērnu tuvumā skolas zālē, tos nodarbības laikā varēja aptaustīt un iespēju robežās pamēģināt paspēlēt. Klātesošie ar lielu interesi, patiku un ieinteresētību iesaistījās aktivitātēs un dziedāja līdzi visiem zināmas tautasdziesmas. Pēc pasākuma bērni vēl ilgi nedevās projām, jo katrs vēlējās izmēģināt interesantos un neredzētos mūzikas instrumentus. Skola saņēma dāvanu – spēli, ko var izmantot arī kā uzskates materiālu. Paldies pasākuma vadītājām gan par dāvanu, gan par patīkami un lietderīgi pavadīto pēcpusdienu!

Atpakaļ
Padalies ar šo ziņu: