Speciālo skolu informātikas olimpiāde

05.03.2019 – Pelču speciālajā internātpamatskolā – attīstības centrā šogad jau 14 reizi notika ikgadējā speciālo skolu informātikas olimpiāde. Visus gadus mūsu skola šajās sacensībās ir piedalījusies ar labiem panākumiem!

Šogad mūsu skolu olimpiādē pārstāvēja Ralfs – Rainers Bergmanis, Agris Krailo un Modris Cibuļskis. Dalībniekiem bija jāparāda gan teorētiskās zināšanas, gan praktiskā darba iemaņas. Praktiskajā daļā 5. – 7. klašu skolēni veidoja datorgrafikas zīmējumu “Valentīndiena”, 8. – 9. klašu skolēni veica aprēķinus lietotnē Ms Excel, bet arodklašu skolēni rādīja savas  prasmes animācijas īsfilmas veidošanā lietotnē PowerPoint. Šogad jau trešo reizi arodklašu skolēniem bija arī papildus konkurss, kur jāatpazīst sistēmbloka sastāvdaļas, “Kas lācītim vēderā?”

Godalgotas vietas Olimpiādē ieguva visi mūsu skolas dalībnieki: Ralfam-Raineram Bergmanim – 1. vieta 5. – 7. klašu grupā, Agrim Krailo – 1. vieta  8. – 9. klašu grupā un Modrim Cibuļskim 1. vieta arodklašu grupā. Godalgoto vietu ieguvēji saņēma arī vērtīgas balvas: datora skaļruņus, datorpeles un saldas balvas. Saņemot balvas, dalībniekiem bija patiess prieks un gandarījums par iegūtajiem rezultātiem. Secinājums visiem vienprātīgs – bija vērts papildus mācīties un nopietni gatavoties!

Sarmīte Balode, informātikas skolotāja.

Atpakaļ
Padalies ar šo ziņu: