Eiropa dzied Latvijai

02.05.2019 – Tukuma novada internātpamatskolā valsts programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros notika koncerts “Eiropa dzied Latvijai”.

Koncerta mērķis bija iepazīstināt skolēnus ar Eiropas tautu nacionālajām pamatvērtībām – to tautasdziesmām un rosināt skolēnu interesi par Eiropas savienības valstīm, kuru saimē jau 15 gadus ir arī Latvija.

Tas nebija tikai koncerts, bet arī stāsts, neklātienes ceļojums pa Eiropu, ko izveidojuši četri mūziķi, kas apvienojušies vokālajā ansamblī UNIVERSUM. Tie ir profesionāli mūziķi ar bagātu pieredzi klasiskās un tautas mūzikas žanros. Ansambļa dalībnieki Baiba Rudzīte, Līga Paegle, Mikus Abaroniņš un Rihards Rudzītis ar savu pieredzi, kas krāta visos Latvijas profesionālajos koros, kā arī ansambļos FRAMEST un DAILE, kopā izveidojuši koncertstāstu „Eiropa dzied Latvijai”, kuru noklausīties bija iespēja arī mums.

Koncertstāstā apvienotas Eiropas tautu tautasdziesmas, kas tika iedalītas divos ciklos: „ceļosim ar auto” un „aizlidosim uz …”. Programmas laikā klausītājiem bija iespēja ne tikai iepazīties ar tautu mūziku, bet vizuāli sekot arī ceļojumam kartē un iepazīt katras tautas ceļojuma laikā apmeklētās valsts karogu. Tā ar dziesmas palīdzību mēs apzinājām Latvijas tuvākus un tālākus kaimiņus un draugus, kas atbalstījuši mūsu neatkarību, kas iestājušies par Latvijas valsts izveidi un suverēnu pastāvēšanu, ar kuriem veidojam atvērtas, lietišķas un uz nākotni vērstas attiecības un kuri ar savu atbalstu, padomu un palīdzīgu roku vienmēr ir blakus.

Atpakaļ
Padalies ar šo ziņu: